Val | Cas

Tots els colors del verd |

Educació i comunicació ambiental

Educació Ambiental

Xarxa d’Escoles de Gandia

L’Ajuntament ofereix actualment 13 programes d’educació ambiental als centres educatius públics i concertats de la ciutat.

Programes d’educació ambiental als centres educatius

Arbres a l’aula
Horta Escola
Fem Pati
Ecolletres a l’escola
Dibuixar el terme
Gandia ciutat reciclada
Setmana de la Mobilitat Sostenible
Custodiem el Serpis
Setmana de l’Arbre
Passaport ciclista
Suc a l’escola
Ser llaurador/a es molt guai
Reciclar es Clau

Arbres a l’aula

Més informació: http://arbresalaula.com/

Horta Escola

El projecte HortAescola fomenta l’educació, orientació i la formació sobre la producció agrícola a escala. L’empresa Sembra, entitat de la Safor especialitzada, és l’encarregada de dur a terme el projecte, tant en la part de formació, com de planificació, seguiment i assessorament durant el curs escolar. L’objectiu és integrar l’horta dins de la programació escolar perquè l’alumnat puga conèixer de primera mà els diferents productes que al llarg de l’any creixen en una horta i així relacionar-ho amb el que mengen diàriament, tant a casa com en els menjadors escolars. I aprenguen els treballs propis d’un hort d’agricultura ecològica.

Fem Pati

Ecolletres a l’escola

Campanya de foment de la lectura de literatura mediambiental de la Safor. Els centres educatius de primària de Gandia rebran llibres d’autors de Gandia i la Safor-Valldigna, per tal que puguen fer ús d’ells, demanar la presència dels autors, fer treballs al voltant de la temàtica de les obres, etc.

Es tracta d’una iniciativa transversal que naix per tal de difondre la quantitat de productes literaris de la comarca, sobretot els que tenen relació amb el medi ambient. De fet, el departamento de Gestió Reponsable del Territori dóna suport anualment a tres publicacions de la comarca. Concretament, 600 euros per llibre. A canvi, les editorials es comprometen a fer arribar exemplars de les obres a l’Ajuntament per tal que puguem distribuir-les entre les escoles.

Dibuixar el terme

Es tracta d’una iniciativa conjunta dels departaments de Gestió Responsable del Territori, Educació i Cultura, coordinada per l’Arxiu Històric de Gandiaque pretén posar a l’abast de la ciutadania en general, i l’alumnat en particular, el patrimoni cartogràfic. No només compartint les autèntiques joies que existeixen a l’Arxiu Històric, sinó fent una tasca divulgativa de la geografia de Gandia i la comarca, gran desconeguda.

Gandia Ciutat reciclada

Més informació: https://www.facebook.com/GandiaCiutatReciclada/

Setmana de la Mobilitat Sostenible

El mes de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat, coindicint amb el Dia sense cotxes. Durant tota la setmana es programen diverses activitats per millorar la mobilitat a peu i amb bicicleta per la ciutat, fomentar la utilització del transport urbà, incorporar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport en la ciutat i aplicar estratègies que impedisquen la utilització del cotxe, sobretot pel centre de la ciutat. Entre les accions que es realitzen estos dies destaquen la gratuïtat dels autobusos, el tancament de la Vila el Dia sense Cotxes, habilitar un camí segur a l’escola a peu i en bicicleta, projeccions de cine, presentacions de llibres, xarrades, etc.

Custodiem el Serpis

Suc a l’escola

Campanya, desenvolupada des del Servei d’Agricultura i Medi Natural del departament de Gestió Responsable del Territori i des de l’Àrea de Polítiques Educatives, en col·laboració amb la Cooperativa Agrícola, té com a objectiu informar sobre la tasca dels agricultors/es i que els xiquets i xiquetes entenguen la seua funció fonamental a la nostra societat. En acabar, es reparteix suc de taronja a tot l’alumnat. La campanya ha visitat cada any cinc escoles diferents.

Ser llaurador/a es molt guai

https://youtu.be/juPKvX-XP9g
Un nova iniciativa per donar a conèixer l’agricultura de la mà d’una parella de llauradors ecològics locals. El dilluns de cada setmana aquets agricultors visiten els centres educatius per parlar del seu treball i de la importància de l’agricultura sostenible. A més, es projectarà un breu documental sobre el seu dia a dia.