Val | Cas

Mobilitat sostenible |

Oficina Municipal Mobilitat Sostenible

Anelles Ciclistes de Gandia

Des de l’àrea de Gestió Responsable del Territori s’ha iniciat un projecte per connectar tots els carrils bici de la ciutat, acabar els anells ciclistes que queden inconnexos, la seua reparació i pintat, així com en la creació de nous carrils segregats, per tal de protegir els ciclistes, allà on les condicions de la via ho permeten, d’acord amb la demanda dels usuaris i dels grups de treball creats al respecte.

En una primera fase s’ha construït el primer carril bici segregat, en dues direccions, de la ciutat. Transcorre per l’avinguda del Grau, des de l’antiga escoleta Wilson fins al centre Enric Valor i s’ha eliminat un dels tres carrils per a vehicles. D’aquesta manera, també s’acaba amb un punt negre que posava en perill la seguretat dels ciclistes, per ser una avinguda molt transitada pels cotxes que accedeixen des de la Nacional 332. Este nou tram connecta amb el carril bici cap a la platja i el Grau, recentment.

En una segona fase, es tancarà l’anell ciclista amb l’habilitació d’un altre carril ciclista des del pont que condueix als centres comercials cap al CC La Vital. En aquest punt, donades les condicions actuals de la via, serà necessari baixar al passeig del riu per tornar a connectar amb l’avinguda del Grau. El cost total del projecte de tot el circuit és de 80.000 euros.

image
Anella 1
image
Anella 2
image
Anella 3
image
Anella 4
image
Anella 5
image
Anella 6
image
Anella 7
image
Anella 8
image
Anella 9
image
Anella 10

Aparcaments públics per a bicicletes pròpies

Proximament...

Mobilitat a peu

Metreminut

Durant el mes de setembre, Gandia celebra la Setmana de la Mobilitat. Un dels projectes impulsats dins d’esta efeméride va ser el “MetreMinut”, rutes per a caminar la ciutat.

L’experiència, que està sent un èxit a altres ciutats europees, promou la mobilitat sostenible dividint el terme en línies o recorreguts de diferents colors, al final dels quals s’indica la distància i el temps total de la ruta.

Metropie Gandia