Val | Cas

Mobilitat sostenible |

Servei Públic de Bicicletes

Nou sistema de bicicletes públiques

És un Sistema de Transport Públic que persegueix fomentar l'ús de la bici com a mitjà de transport eficient i saludable en la ciutat, contribuint al fet que els desplaçaments siguen més sostenibles.

Este és un Pla Experimental engegat per l'Ajuntament per a aconseguir la reducció de l'ús del vehicle privat i potenciar altres mitjans de transport no motoritzats, com el transport públic, el desplaçament a peu o la pròpia bicicleta.

A més del servei regular de viatgers, es realitzen altres tipus de serveis com són el transport escolar, transport laboral, etc.

Avantatges del servei de bicicletes públiques

Facilita que moltes persones s’apropen a la bicicleta com a mitjà de transport.

Ajuda a la pacificació del trànsit.

No contamina.

Ajuda a estalviar.

Contribueix a la millora de la salut física, ja que estem fent esport.

Com funciona?

Acudeix a un dels punts de la ciutat de retirada de bicicletes. Agafa la teua. Desplaça't amb ella fins a altre punt de la ciutat on segur hi ha una estació prop on deixar-la.

El servei funciona les 24 hores del dia.

Estacions SaforBici

Proximament...

Aparcaments públics per a bicicletes pròpies

Proximament...

En bici a l’escola

Programa que fomenta i premia l'ús de la bicicleta als escolars. Amb la realització d'un nombre determinat de viatges amb les bicicletes públiques, l'ajuntament recompensa als escolars. És proporcionarà als alumnes interessats un cartonet amb 25 viatges que seran segellats per les escoles, per tant hauran de realitzar 75 viatges per a rebre totes les recompenses. Cada cartonet ple tindrà recompensa.

Setmana de la mobilitat

Durant el mes de setembre, Gandia celebra la Setmana de la Mobilitat. Un dels projectes impulsats dins d’esta efeméride va ser el “MetreMinut”, rutes per a caminar la ciutat.
L’experiència, que està sent un èxit a altres ciutats europees, promou la mobilitat sostenible dividint el terme en línies o recorreguts de diferents colors, al final dels quals s’indica la distància i el temps total de la ruta.

Sota el lema “Compartir et porta més lluny”, la programació de la Setmana de la Mobilitat Europea a Gandia, del 18 al 24 de setembre, inclou tallers sobre el bon ús de les bicicletes a les escoles de Gandia i auditories ciclistes per comprovar l’estat de cada centre (accessos, aparca-bicis, etc.), passejades a peu amb guies per conèixer el nostre patrimoni històric i natural, el Plenari Infantil sobre seguretat vial o la tradicional Bicicletada Popular des de la Plaça El·líptica fins a la Platja de Gandia.