Val | Cas

Polítiques de la mar

Confradia de pescadors i Ajuntament

L’Ajuntament de Gandia i la Confraria de pescadors mantenen un acord de col·laboració mitjançat el qual es potencia l’activitat de la llotja de Gandia i es reserva la pesca tradicional.

Visites a la Llotja

Igualment, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i la confraria de pescadors la Llotja s’ha convertit ja en un atractiu turístic més de la ciutat. La Confraria de Pescadors organitza visites i subhastes lúdiques al mateix temps que difon les arts i oficis de la pesca tradicional entre els xiquets i xiquetes escolars de Gandia.

La nova Llotja de Peix del Grau, inaugurada el 2009, és un edifici de 1.600 metres quadrats, dividit en dos cossos: el primer, inclou una zona de subhastes, oficines, aula de formació i espai multiusos; en el segon, es troba la nova fàbrica de gel dissenyada per facilitar la càrrega als vaixells de manera directa. Al nord de la Llotja es localitza el moll per l'amarre de les embarcacions; a l'oest, el pont de Sant Nicolau;

Visites totes les vesprades a les 16.00 h o bé de forma guiada dilluns de 16 a 16.30 h

Protecció de la tellina
Peix de proximitat
Mar Natura
GALP Grup d’Acció Local Pesquer

Protecció de la tellina

Una de les accions pioneres que s’ha desenvolupat en este sentit. És l’acord per preservar l’espècie autòctona de la tellina. Així, la confraria de Pescadors es compromet a controlar que no es pesque esta espècie de mol·lusc de la qual ha descendit significativament l’espècie en els últims anys.

A més a més, es realitza una campanya de conscienciació amb els bars i restaurants i famílies perquè no compren il·legalment tellines.