Val | Cas

XiveGa |

Espais Naturals

La Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia (XIVEGA) naix amb la intenció de donar a conèixer els espais naturals del municipi, dotant-los de recursos i activitats. Durant tot l’any, és realitza una gestió responsable dels nostres espais més valuosos amb la intenció de preservar el seu valor ecològic i a més a més, aconseguint que siga un lloc d’esplai i gaudi per a tota la família. Elements que formen XiveGa

Castell Bairén

Marajals de la Safor

Castell de Bairén

Estratègicament situat a l’extrem més oriental del massís del Mondúver, al cim del tossalet de Sant Joan (106 m), es troben les ruïnes del castell de Bairén (segle X), cap de les fortaleses saforenques durant l'època islàmica.

El 1240 va ser reconquerir. Durant segles va mantindre la seua arquitectura defensiva però durant la Guerra Civil Espanyola va patir diversos atacs fins quedar les ruïnes actuals.

Des del castell es pot admirar tota la costa des de Cullera fins a Dénia, i la marjal de Gandia.

Les restes del castell

Durant excavacions arqueològiques es van trobar objectes de l'època en la qual funcionava com a fortificació defensiva que es troben en el Museu Arqueològic de Gandia (Maga).

Avui dia moltes persones aprofiten el seu paratge per fer senderisme i visitar les ruïnes. Les vistes des del castell són impressionants, es veu tota la costa, des de Dénia fins a Cullera, així com part de Gandia, la platja de Gandia i els aiguamolls i ullals.

Característiques del Castell de Bairén

Miradors
Escalada