Val | Cas

XiveGa |

Espais Naturals

La Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia (XIVEGA) naix amb la intenció de donar a conèixer els espais naturals del municipi, dotant-los de recursos i activitats. Durant tot l’any, és realitza una gestió responsable dels nostres espais més valuosos amb la intenció de preservar el seu valor ecològic i a més a més, aconseguint que siga un lloc d’esplai i gaudi per a tota la família. Elements que formen XiveGa:


Facebook

Paratge Natural Parpalló - Borell

Paratge Natural  Parpalló - Borell

Espais Naturals

Gandia compta amb una riquesa paisatgística única i d’alt interès mediambiental. L’ajuntament realitza una important tasca de manteniment, protecció i dinamització dels seues espais naturals: Paratge Natural Parpalló-Borell, marjal, platja de l’Ahuir o l’entorn del riu Serpis. En este espai trobaràs informació detallada d’aquets així com informació d’activitats, rutes i visites.

Visitar el paratge Natural Parpalló-Borell és realitzar un viatge en la història de milers d’anys. Una allargada esquerda en la muntanya, la porta de la Cova del Parpalló amaga un dels jaciments arqueològics més importants d’Europa del paleolític superior. Hui en dia és un dels atractius d’este paratge, però no és l’únic.

El Paratge Natural Parpalló-Borell és un espai protegit per la Generalitat Valenciana des de 2004 amb 560 ha. La millor manera de conèixer la riquera de la seua fauna i vegetació és passejar per les rutes i senders habilitats. El paratge és un exemple viu de la vegetació mediterrània. Des de boscos de carrasques fins matolls, junt amb pins i herbes aromàtiques com la pebrella, timonet o tramussera valenciana que fan les delícies dels amants de la botànica i que va aconseguir que la zona fóra declarada microreserva el 2007.

Si eres sigil·lós, podràs descobrir els habitants actuals de la zona: alguna gineta, rabosa, porc senglar i si mires al cel algun que altra àguila sobrevolant els nostres cap. El Paratge Natural Parpalló-Borell guarda la mateixa vista al blau mar i les mateixes plantes aromàtiques que contemplaren i utilitzaren els seus primers habitants. Altra de les característiques destacables d’este paratge és la seua hidrografia formada per un sistema calcari que facilita la creació d’aqüífers subterranis.

Característiques del Paratge Natural Parpalló - Borell

Protecció
Vegetació
Fauna
Hidrologia
Rutes i Sendes
Cova Parpalló
C. d’ Interpretació

Descàrregues

Pla de Prevenció d'Incendis Forestals del PNM Parpalló-Borrell | Descarrega PDF